Preview

Business Strategies

Advanced search

ECONOMIC EFFICIENCY OF THE FOOD TECHNOLOGY INDUSTRY IN THE PANDEMIC CONTEXT

https://doi.org/10.17747/2311-7184-2022-1-13-15

Abstract

The study is devoted to the study of the food technology industry in the context of a pandemic. As a result of the analysis, it was revealed that the food technology industry did not suffer during the pandemic, but on the contrary, showed growth, including through the use of innovative technologies and investments.

About the Author

M. R. Obukhova
Moscow State University of Food Production (Moscow, Russia)
Russian Federation

Student, Moscow State University of Food Production (Moscow, Russia). Academic supervisor: T.G. Sobolevskaya, cand. sci. (econ.), associate professor, Moscow State University of Food Production (Moscow, Russia), sobolevskayatg@mgupp.ru



References

1. Все плюсы доставки продуктов питания на дом // Вовоз.ру. URL: https://vodovoz.ru/article/vse_pljusy_dostavki_produktov_pitanija_na_dom/.

2. Девять перспективных фудтех-направлений с точки зрения инвесторов // VC.ru. URL: https://vc.ru/food/60964-devyat-perspektivnyh-fudteh-napravleniy-s-tochki-zreniya-investorov.

3. Диванная революция: как самоизоляция вывела службы доставки на сверхскорости // Ведомости.ру. URL: https://www.vedomosti.ru/partner/articles/2020/06/17/832457-divannaya-revolyutsiya.

4. Доставляй и властвуй: каким будет российский фудтех // Harvard Business Review Россия. URL: https://hbr-russia.ru/innovatsii/trendy/p25121.

5. Онлайн-потребление в 2020 году: тренды и прогнозы // Retail.ru. URL: https://www.retail.ru/articles/onlayn-potreblenie-v-2020-godu-trendy-i-prognozy/.

6. Жоголева М.В. Заставьте интернет работать на ваш ресторан // Ресторанные ведомости, 2016. С. 266.

7. Коробкова Е. Ресторанный бизнес вне ресторана. 48 бизнес-кейсов, 152 лайфхака от ведущих лидеров индустрии // Ресторанные ведомости. 2017. С. 224.

8. Соболевская Т.Г. Влияние цифровизации экономики на систему менеджмента современного предприятия // Экономика: вчера, сегодня, завтра. 2019. Т. 9. № 10–1. С. 165–171.

9. Соболевская Т.Г. Информационные системы автоматизации процессов управления человеческими ресурсами компании в цифровой экономике // Цифровая экономика: проблемы и перспективы развития: сборник научных статей Межрегиональной научно-практической конференции. 2019. С. 164–167.

10. Соболевская Т.Г. Развитие электронной коммерции как драйвер экономического роста России // Устойчивое развитие экономики России: стратегии и тактики перехода к новому качеству экономического роста: монография. Самара: ПНК, 2021. С. 47–62.

11. Karpunina E.K., Butova L.M., Sobolevskaya T.G., Badokina E.A., Pliusnina O.V. The impact of the COVID-19 pandemic on the development of Russian national economy sectors: Analysis of dynamics and search for stabilization measures // Innovation management and information technology impact on global economy in the era of pandemic. Cordoba: IBIMA, 2021. P. 1213-1226.

12. Karpunina E.K., Isaeva E.A., Galieva G.F., Sobolevskaya T.G., Rodin A.Yu. E-commerce as a driver of economic growth in Russia // Modern global economic system: Evolutional development vs. revolutionary leap: Lecture notes in networks and systems. 2021. Vol. 198. P. 1622-1633.

13. Karpunina E.K., Konovalova M.E., Titova E.V., Kheyfits B.I., Sobolevskaya T.G. New paradigm of the strategy of advanced development in the digital economy: Prerequisites, contradictions and prospects // Education excellence and innovation management: A 2025 vision to sustain economic development during global challenges. Seville: IBIMA, 2020. P. 2270-2292.


Review

For citations:


Obukhova M.R. ECONOMIC EFFICIENCY OF THE FOOD TECHNOLOGY INDUSTRY IN THE PANDEMIC CONTEXT. Business Strategies. 2022;10(1):13-15. (In Russ.) https://doi.org/10.17747/2311-7184-2022-1-13-15

Views: 360


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2311-7184 (Online)