ANALYSIS OF THE RUSSIAN MARKET OF FLOUR CONFECTIONERY PRODUCTS USING NON-TRADITIONAL RAW MATERIALS
https://doi.org/10.17747/2311-7184-2022-2-50-51
Abstract
The article presents an analysis of the market for enriched and functional flour confections. As a result of the analysis, it was revealed that the market for flour confectionery products from non-traditional raw materials in Russia and in the world is constantly growing, the industry is very promising. Among buyers, adherents of a healthy lifestyle, there is an interest in the use of products with functional properties.
About the Author
E. V. SidorenkoRussian Federation
Student, Moscow State University of Food Production (Moscow, Russia). Academic supervisor: T.G. Sobolevskaya, cand. sci. (econ.), associate professor, Moscow State University of Food Production (Moscow, Russia), sobolevskayatg@mgupp.ru
References
1. Анализ рынка кондитерских изделий в России в 2015–2019 гг., прогноз на 2020–2024 гг. URL: https://businesstat.ru/images/demo/confectionery_russia_ demo_ businesstat.pdf.
2. Бабина Е.Н., Бондаренко Г.В., Брюханова Н.В. и др. Устойчивое развитие экономики России: стратегии и тактики перехода к новому качеству экономического роста: монография. Самара: НИЦ «ПНК», 2021.
3. Бань М.Ф. Обзор нетрадиционных видов муки и исследование возможности их использования в рецептурах мучных кондитерских изделий // Потребительская кооперация. 2019. № 3(66). С. 78–81.
4. Резниченко И.Ю., Рензяева Т.В., Табаторович А.Н. и др. Формирование ассортимента мучных кондитерских изделий функциональной направленности // Техника и технология пищевых производств. 2017. № 2(45). С. 149–162.
5. Слепокурова Ю.И., Жаркова И.М., Густинович В.Г. Оценка планируемой экономической эффективности производства мучных кондитерских изделий с тонкодисперсными растительными порошками // Хранение и переработка сельхозсырья. 2019. № 1. С. 139–151.
6. Соболевская Т.Г. Влияние пандемии COVID-19 на экспортный потенциал Российской Федерации на мировом рынке зерна // Островские чтения. 2021. № 1. С. 87–89.
7. Соболевская Т.Г. Динамика совокупной факторной производительности в экономике России // Регион: системы, экономика, управление. 2019. № 4(47). С. 35–38. DOI: 10.22394/1997-4469-2019-47-4-35-38.
8. Соболевская Т.Г. Изменение экспортного потенциала Российской Федерации на мировом рынке зерна на фоне социально-экономических последствий пандемии COVID-19 // Регион: системы, экономика, управление. 2021. № 1(52). С. 37–41. DOI: 10.22394/1997-4469-2021-52-1-37-41.
9. Шахрай Т.А., Воробьева О.В., Викторова Е.П. Основные тенденции развития рынка функциональных хлебобулочных изделий // Новые технологии. 2021. Т. 17. № 3. С. 51–58. DOI: 10.47370/2072-0920-2021-17-3-51-58.
10. Штанько О.Е., Науменко Н.В., Паймулина А.В., Ашмарина Е.А. Возможности использования нового вида сырья для производства изделий с повышенной пищевой ценностью // Вестник Южно-Уральского государственного университета. Серия: Пищевые и биотехнологии. 2018. Т. 6. № 2. С. 36–42. DOI: 10.14529/food180205.
11. Karpunina E.K., Isaeva E.A., Galieva G.F. et al. E-commerce as a driver of economic growth in Russia // Modern Global Economic System: Evolutional Development vs. Revolutionary Leap: Lecture Notes in Networks and Systems (LNNS, vol. 198). Cham: Springer Nature, 2021. P. 1622-1633.
Review
For citations:
Sidorenko E.V. ANALYSIS OF THE RUSSIAN MARKET OF FLOUR CONFECTIONERY PRODUCTS USING NON-TRADITIONAL RAW MATERIALS. Business Strategies. 2022;10(2):50-51. (In Russ.) https://doi.org/10.17747/2311-7184-2022-2-50-51